För näringslivet


Via Studentkraft kan ni anlita Skaraborgs mest drivna studenter. Uppdragen ska vara tillfälliga, på deltid och inte konkurrera med studenternas studietid. 


Vi vill visa upp Skaraborgs arbetsmarknad för studenterna och hjälpa dem få en fot in på företag inom sina studieområden. Målet är att få fler studenter att långsiktigt bosätta sig i Skaraborg och bidra till Skaraborgs kompetensförsörjning och tillväxt.


Vi har ett tätt samarbete med Högskolan i Skövde. Högskolan har kontakt med många företag om ämnen inför examensarbeten och alla förslag passar inte inom examensarbetets ramar. Därför finns nu Studentkraft.


Vi behöver inte anpassa uppdragen efter kurser eller program. Vi kan ta emot uppdragsförfrågningar som är helt skräddarsydda efter era önskemål och behov. 


Vi har en god relation till Skaraborgs studenter och lärosäten. Vi kan därför hitta de mest drivna studenterna till era uppdrag. Studenterna får betalt för sin insats och vi tar på oss arbetsgivaransvaret. 


Vad kan en student göra hos er? 


Har ni arbetsuppgifter som prioriteras bort i brist av tid? Kanske vill ni testa en student inför en framtida anställning? Eller vill ni ta del av studenternas spetskompetenser?


Boka in ett förutsättningslöst möte med oss så berättar vi mer! Du hittar våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.Kundcitat

Tabea Dierker

Chef AFSI - HIS

Nytt digitalt internsystem åt AFSI

"Vi är otroligt imponerade över det engagemang som studentkonsulten visade direkt från att förfrågan kom ut och under hela uppdraget. Vi får en skräddarsydd applikation som verkligen underlättar all vår rapportering i organisationen och sparar oss både tid och pengar. Jag kan verkligen rekommendera att anlita en studentkonsult via Studentkraft"

HUR FUNGERAR DET?

Uppdragsförfrågan

Företaget kontaktar Studentkraft för att utforma ett uppdrag. Studentkraft upprättar en behovsbeskrivning. Företaget godkänner behovsbeskrivningen. 

Rekrytering

Studentkraft rekryterar en eller flera studenter för uppdraget. En aktivitetsplan tas fram och en
premiliminär prisbild ges. Ett gemensamt möte bokas in. 

1

2

Planering

Vi lägger upp en tidsplan för studenten, upprättar en kommunikationsplan, en kravspecifikation och definierar övriga villkor. 

Uppstart

Avtal skrivs. Studentkraft tar arbetagivaransvaret. Uppdraget kan starta. 

Vi tar upp till 400:-/h ex moms.

3

4


Exempel på studenter och vad de kan göra


Crossmedia 

Studerar projektledning, digital kommunikation och digitala medier, med kunskap och erfarenhet inom VR-film samt 360 foto.Kan ex hjälpa er att ta fram prototyper på appar. Kan även skapa möjligheten för personer att besöka ditt företags miljöer digitalt istället för fysiskt.Kan ex hjälpa er att optimera er arbetsmiljö för att minska ohälsa och öka produktivitet. Har stor kunskap inom hälsofrämjande rum både inne och ute.


Projektledare möbler och inredning

Har en magister i personal och arbets-frågor samt lång arbetslivserfarenhet inom HR. Studerar nu projektledning inom möbler, inredning och trädgård.


Kan ex hjälpa er att se över den digitala säkerheten på företaget. Kan även hjälpa er att utveckla er digitala kommunikation med kunder från andra länder.

Samt utveckla databaser, webbsidor, integrera AI i spel samt ta fram appar.

Business intelligence/informationsteknik

Studerar inom smart och säker IT. Är flerspråkig och har utbildning inom interkulturell kommunikation/ företagskommunikation.


Medier, estetik & berättande

Har en magister inom IT samt kandidat inom medier estetik och retorik.Kan ex hjälpa er att utveckla en podcast, stötta dig med retorisk utbildning eller utveckla grafisk design för företaget.


Designingenjör

Studerar till designingenjör och har expertis inom produktutvecklings-processen Kreativitet, innovation och industridesign beskriver deras inriktning.Kan ex utveckla och optimera befintliga produkter, eller ta fram helt nya. Har användarnas behov i fokus och samtidigt förståelse för tekniska aspekter och produktionsmöjligheter.


User experience designKan hjälpa dig att titta på hur ditt it-system (ex hemsida, databas & crm-system) kan optimeras för att skapa störst användarvänlighet. Kan göra vardagen enklare för er inom företaget eller för era kunder och därmed ett ökat inflöde.


Produktionsingenjör

Studerar till produktionsingenjör. Har bl.a. kunskaper att utforma produktionssystem baserat på mänskliga användandet, miljöpåverkan samt möjligheten för den bakomliggande tekniken.Kan ex titta på din produktionslinje och se hur den kan optimeras för ökad effektivitet vilket kan leda till bl.a lägre kostnader, ökad produktion lägre miljöpåverkan eller bättre arbetsmiljö för de anställda.


Exempel på tjänster

STUDENTCASE PROBLEMLÖSNING

Nu kan ni anlita en eller flera studenter från tvärvetenskapliga program för att ta fram lösningar på era utmaningar under 24 timmar. 


Det är en intensiv och strukturerad process med olika delmoment där ett resultat presenteras för uppdragsgivaren 24 timmar senare. 

RUM & INSTALLATIONER

För dig som ska byta lokaler eller bygga om finns möjlighet att beställa inredningsförslag, moodboards eller en uppritning av en miljö i 3D, både inne och ute. Vet ni hur färger, ljus, ljud och växter påverkar era medarbetare? Även montrar och utställningar kan man få hjälp med här. 


Vi jobbar tätt med projektledningsstudenter med kunskaper inom dessa områden. 

DIGITAL MODERATOR

Har ni också ställt om till distansarbete? Våra studenter kan hjälpa er att moderera såväl mindre som större digitala möten på distans. 

ADMINISTRATION

Om ni behöver hjälp med era administrativa uppgifter såsom dokumentation och ärendehantering finns det studenter som kan åta sig även dessa uppdrag. 

IT & TEKNIK

För dig som exempelvis vill designa nya IT-lösningar, ta fram digitala prototyper, utforska digitala projektförslag, bygga databaser eller utveckla virtuella rum.


IT området är brett och antalet utbildningar inom detta område likaså.  

UTBILDNING

Behöver ni kompetensutveckling inom exempelvis specifika digitala verktyg, dataprogram, välbefinnande på arbetsplatsen eller cirkulär ekonomi?


Våra studenter kommer gärna ut till er och håller i en kurs inom deras respektive utbildningsområden. PROJEKT

För dig som har projektidéer men inte tiden tid till att göra förstudien, som söker projektledare och projektmedarbetare inom ett projekt. 


Projektlednings finns inom flera utbildningar i Skaraborg riktade mot branscher såsom IT, inredning, crossmedia och ekonomi.

EKONOMI

Vi har studenter som kan hjälpa er att räkna på risk och lönsamhet inför investeringar. De kan även göra portföljanalyser eller statistiska beräkningar.


Behöver ni ekonomisk underlag inför beslut kan ni anlita en ekonomistudent. 

MARKNADSFÖRING & KOMMUNIKATION

Vill ni undersöka ert företags image eller utveckla ert varumärke, kanske få hjälp med storytelling eller med att hantera era sociala medier? Den interna kommunikationen kanske kan effektiviseras och förtydligas.


Marknadsföring och kommunikation är integrerade delar i flertalet utbildningar i Skaraborg. 

AFFÄRS- & VERKSAMHETSUTVECKLING

Vill ni göra en marknadsundersökning för att mäta intresset för en ny vara eller tjänst? Analysera och effektivisera processer i ert företag? Studenter kan hjälp er med produktutveckling och undersöka olika affärsmodeller.


Våra studenter brinner för utveckling, förändring och innovation.  

CIRKULÄR EKONOMI 

Vill ni undersöka hur ni kan få in ett mer cirkulärt tänk i er produktion och minska svinn och avfall? Kanske vill ni se vad man kan göra med de restprodukter ni har idag? 


Många studenter brinner för hållbarhet och åtar sig gärna sådana utmaningar. 

ÖVRIGT

Vi utvecklar och testar vår tjänstekatalog löpande.


Kontakta oss om du har andra förslag på uppdrag!